Tekst links

Test-Point diabetes zelftest

Bloedsuiker Meditouch

Adverteren?

Als u wilt adverteren op deze website kunt u contact opnemen via info@suikerziekte.eu

Suikerziekte test

Thuistest voor diabetes of suikerziekte

Suikerziekte zelf testen

Suikerziekte test - Er is een handige zelftest op de markt wat suikerziekte in een vroeg stadium kan ontdekken. De test meet afwijkende waarden in het bloedsuiker. Het grote voordeel is dat u gewoon thuis kunt testen. Zeker wanneer u in de risicogroep valt is het raadzaam om periodiek te testen. Ook als u zich in suikerziekte symptomen herkent is een test raadzaam. De test werkt middels een simpele vingerprink waarna het resultaat na circa 60 seconden zichtbaar is. De test is hier te bestellen

Handleiding voor het gebruik van de test

De zelftest voor suikerziekte of prediabetes is zeer eenvoudig in gebruik. De stappen die u moet volgen zijn:

Stap 1
Was uw handen goed schoon en droog ze grondig af. Gebruik voor het schoonmaken van uw vingertoppen een alcoholdoekje. Laat uw vingertoppen drogen voor u de test uitvoert.

Stap 2
Draai de beschermkap van de lancet af.

Stap 3
Duw de lancet tegen uw vingertop totdat u een klik hoort.

Stap 4
Knijp met uw vingers voorzichtig totdat een grote bloeddruppel ontstaat.

Stap 5
Plaats de bloeddruppel op het testoppervlak. Zorg dat beide test oppervlaktes bedekt zijn, maar smeer het bloed niet té dun uit. Start meteen na het plaatsen de tijdopname. (bijvoorbeeld met een stopwatch)

Stap 6
Veeg na exact 30 seconden het bloed met een tissue weg. (niet met een alcoholdoekje)

Stap 7
Na nog eens 30 seconden kunt u het resultaat aflezen door het testoppervlak te vergelijken met de meegeleverde resultatenkaart.

Zoals u ziet is het een eenvoudige test die u thuis kunt uitvoeren. Lees voor gebruik altijd de bijsluiter. U kunt de suikerziekte test hier bestellen.