Tekst links

Test-Point diabetes zelftest

Bloedsuiker Meditouch

Adverteren?

Als u wilt adverteren op deze website kunt u contact opnemen via info@suikerziekte.eu

Diverse boeken over suikerziekte

Suikerziekte.eu staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de beschrijving en inhoud van de boeken. Het is een overzicht van de - meest populaire - boeken die afgelopen jaren verschenen zijn over het onderwerp suikerziekte.


Diabetes, een rugzak voor het leven - door Jacqueline Putker

Boek over suikerziekteVoor jou en mensen om je heen is dit boek bedoeld. Met dit boek wil ik je een psychologische wegwijzer bieden in jouw leven met diabetes. Dankbaar heb ik gebruik gemaakt van de vele verhalen die mensen met diabetes mij hebben verteld. Ik beschrijf situaties die ik, in de 25 jaar dat ik in de diabeteszorg werkzaam ben, heb meegemaakt. Leven met diabetes kent veel verschillende kanten; van technische en praktische zelfzorg tot het streven naar hoge kwaliteit van leven ondanks deze chronische ziekte. Diabetes vergt discipline en dagelijkse zelfsturing. Mede daardoor zijn problemen te verwachten, want dat is in het leven niet altijd op te brengen. Het was een uitdaging om juist die verhalen van barriŤres en valkuilen, maar ook de behandelingsmogelijkheden hiervan, aan het papier toe te vertrouwen. Ik hoop dat je je aangesproken voelt, geraakt wordt, en zo de motivatie vindt om je rugzak te verlichten. Diabeteszorg richt zich vaak op verpleegkundige; technische en medische zorgaspecten van de diabetes. Voor de psychische van deze belastende ziekte, is soms onvoldoende aandacht. Daarom is dit boek zeker ook een aanbeveling voor mijn collega's diabetesteams. Ik wil met de vele voorbeelden de noodzaak tot psychologische begeleiding onder de aandacht brengen. Ik draag het boek op aan al mijn patiŽnten die zoveel vertrouwen in mij stellen dat ze mijn hun persoonlijke verhaal hebben verteld, maar ook aan diegenen die zich willen behoeden voor de beschreven situaties. Dat deze wegwijzer je mag helpen in hoge kwaliteit te leven met je diabetes. Dat hobbels en kuilen tijdig herkend zullen worden.

Dit boek is in 2009 uitgegeven en onder andere hier verkrijgbaar.

 


Diabetes de baas - door Reader's Digest

Boek over suikerziekteSOok met diabetes is een volwaardig en actief leven mogelijk. Neem daarvoor zelf de touwtjes in handen! Dit boek laat zien hoe u te werk kunt gaan en geeft adviezen die u helpen uzelf geestelijk en lichamelijk beter te voelen - nu en op de lange termijn. U krijgt inzicht in diabetes en de mogelijke complicaties en ontwikkelt een positieve instelling - twee belangrijke bondgenoten in de strijd tegen diabetes. U leert hoe diabetes door regelmatig bewegen en een aangepast voedingspatroon een halt kan worden toegeroepen. En u leest alles over de nieuwste manieren van testen, medicijnen en hulpmiddelen. Het boek bevat ook meer dan 40 heerlijke recepten. Kortom, in DIABETES DE BAAS vindt u veel praktische tips voor een gezonder en gelukkiger leven - met uw diabetes! 288 pagina's.

 

Dit boek is in 2005 uitgegeven en is onder andere hier verkrijgbaar.

 


Suikerziekte - door Jaap Huibers

Boek over suikerziekteSuikerziekte zal in de toekomst waarschijnlijk hand over hand toenemen. Het voedingspatroon dat vele mensen in deze tijd bijna achteloos volgen is hier voor een belangrijk deel schuldig aan. Het is echter niet alleen de voeding die oorzaak is van deze toename. SuikerpatiŽnten en vooral potentiŽle suikerpatiŽnten blijken een specifieke geestelijke structuur te bezitten. Jaap Huibers behandelt de suikerziekte dan ook geheel vanuit dit aspect. Suikerziekte is in wezen een lichamelijke analogie van hetgeen zich op sociaal en op psychisch terrein voordoet als een verstoring van de mogelijkheden om bindingen en relaties tot volle bloei te laten komen. De tijd waarin we nu leven draagt daartoe haar steentje bij. Immers, er is waarschijnlijk geen periode in de geschiedenis geweest die zo (emotioneel) kil en onverdraagzaam was als de tijd waarin we nu leven. In dit boekje probeert Jaap Huibers (voor het eerst in de medische geschiedenis) verbanden te leggen met kanker. Het boekje pretendeert niet genezing van suikerziekte te geven, maar het heeft een preventieve functie en kan de reeds aan suikerziekte lijdende mens inzicht in het wezen van zijn ziekte geven en een verbetering in zijn situatie bewerkstelligen.

Dit boek is onder andere hier te koop.

 


Handboek Diabetes Mellitus - door Helme Heine

Boek over suikerziekteDe diabetologie heeft in het voorbije decennium een duidelijke vooruitgang geboekt. Dat is niet toevallig. Er is immers een snelle toename van het voorkomen van de ziekte, tot inmiddels bijna 4 procent van de totale wereldbevolking. Dit boek is tegelijkertijd oud en nieuw. Onmiskenbaar gaat het hier om een derde, herziene editie van het boek dat in 1995 verscheen onder de titel Diabetes mellitus. Deze nieuwe uitgave heeft een wijziging in het redactieteam ondergaan en bevat een schier eindeloze reeks inhoudelijke verbeteringen die aansluit bij de wetenschappelijke vooruitgang. Een tiental nieuwe hoofdstukken is toegevoegd. Het aantal illustraties is fors uitgebreid. Voorts is de leesbaarheid verbeterd. Hoewel dit boek in de eerste plaats is geschreven voor medische professionals, kan het ook geschikt zijn voor mensen met diabetes mellitus, die tegenwoordig deskundige en zelfstandige gesprekspartners zijn geworden van de huisarts, de internist en de diabetesverpleegkundige. De nieuwe titel, Handboek diabetes mellitus, doet recht aan de nu bereikte status.

Dit boek is in 2003 uitgegeven en te bestellen via deze link

 


Gezond eten met diabetes - door A. Worral Thompson

Boek over suikerziekteDiabetes wordt sinds jaar en dag geassocieerd met een beperkt dieet, waarbij suiker verboden is en de maaltijden weliswaar zeer voedzaam maar behoorlijk saai zijn. Gelukkig ligt dit een beetje anders; door enkele eenvoudige regels in acht te nemen, zoals het gebruik van voedingsmiddelen met een lage glykemische index in uitgebalanceerde maaltijden, is het mogelijk te leven met diabetes en toch lekker te eten.

Gezond eten met diabetes bevat 100 heerlijke recepten, gecreŽerd door Antony Worrall Thompson, die zelf metabool-syndroom heeft, een aandoening die kan leiden tot diabetes. En hoewel alle gerechten zorgvuldig werden onderzocht door diabetesdiŽtiste Azmina Govindji en ze dus aan alle normen die aan voeding voor mensen met diabetes worden gesteld, voldoen, zijn deze recepten zo verleidelijk dat ze gemakkelijk voor standaardrecepten kunnen doorgaan.

 

 

Dit boek is in 2006 uitgegeven en hier verkrijgbaar.

 


Suikerziekte natuurlijk behandelen - door Jutta Plath

Boek over suikerziekte

Een boek over alternatieve behandelmethoden van diabetes mellitus, voeding en genezend vasten, sport, antwoorden op de meest gestelde vragen over suikerziekte.

 

 

Dit boek is een tijd geleden (1995) uitgegeven en tweedehands hier verkrijgbaar.